Понедельник
24.11.2025
03:57
Форма входа
Поиск
Погода

Наш опрос
принес ли этот сайт Вам что то полезное?
Всего ответов: 78
Мини-чат
Друзья сайта
  • Все для велосипеда
  • Охотничьи собаки Вятки
  • Первый Украинский сайт о гончих

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    Модератор форума: Vladimir72, Рома2323  
    Нагонка
    Як нагонюєте своїх молодих гочаків?
    1. 1. Нагонка одного/одної [ 42 ] [84.00%]
    2. 2. Нагонка в парі з досвідченим гончаком [ 7 ] [14.00%]
    3. 3. Нагонка смичком молодих гончаків [ 0 ] [0.00%]
    4. 4. Інший варіант [ 1 ] [2.00%]
    Всего ответов: 50
    33Дата: Среда, 05.01.2011, 18:11 | Сообщение # 526
    Сержант
    Статус: Offline
    Моему выжлецу 6,5 мес. Сегодня был с ним в поле. Так он начинает интересоватся следом лисицы- бегает по следу, нюхает его.А что если наткнемся на свежий след и он погонит? Из ваших сообщений я так понимаю что ему еще рано гонять? Так какая разница между "нагонкой" и "прогулкой"?

ИгорьДата: Среда, 05.01.2011, 18:29 | Сообщение # 527
    Генерал-лейтенант
    первый раз я думаю он далеко не погонит а вот с последующими разами он будет умнеть и гнать будет все быстрее отсюда и следует вывод на прогулках он гуляет без перегрузок а на гону он будет во что бы то ни стало догнать зверя а ето уже сверх молодого организма . Удачи в нагонках но попозже

33Дата: Среда, 05.01.2011, 18:48 | Сообщение # 528
    Сержант
    И еще: дома практически безукоризненно выполняет команды, а в поле "забывает" все напрочь!

hunter-uaДата: Среда, 05.01.2011, 20:34 | Сообщение # 529
    Генерал-полковник
    Quote (33)
    И еще: дома практически безукоризненно выполняет команды, а в поле "забывает" все напрочь!

что же все учить поновой токо в поле при прогулках, так со всеми собаками практически biggrin

КАРАТДата: Пятница, 07.01.2011, 11:24 | Сообщение # 530
    Лейтенант
    Гуляй почаще,пусть знакомится с угодьями,набирает физику,усваивает команды в полевых условиях .Настоящая нагонка начнется весной,по черной тропе.Удачи!!!

Nik76Дата: Пятница, 04.02.2011, 12:13 | Сообщение # 531
    Сержант
    Туман(10 месяцев) на очередной прогулке поднял зайца. Случайно получился подранок, которого он добрал. И с этого момента прогулки перешли в нагонку. smile smile smile happy happy tongue
    У него сорвало крышу!!!!! Поменялся на глазах. В тот день он поднял 7 зайцев.
    Опыта набирался на глазах. Подпискивание перешло в голос. Последнего прогнал 2 км уже с голосом. Раньше был равнодушным к домашним животным, а теперь даже мышь не оставит в покое. Я не перестаю удивляться его новым возможностям. Жаль времени мало на нагонку. surprised
    Первый заяц Тумана! tongue
    Прикрепления: 0323491.jpg (151.6 Kb) · 5484321.jpg (202.6 Kb) · 2778312.jpg (124.8 Kb)

ИгорьДата: Пятница, 04.02.2011, 17:33 | Сообщение # 532
    Генерал-лейтенант
    Прийми мои поздравления пусть гоняет и радует хозяина

КАРАТДата: Четверг, 10.02.2011, 13:10 | Сообщение # 533
    Лейтенант
    Quote (Nik76)
    Раньше был равнодушным к домашним животным, а теперь даже мышь не оставит в покое

Поздравляю!!!Пусть парато и вязко гоняет,а с домашними животными поокуратней wink .

AndreikaДата: Среда, 16.03.2011, 18:28 | Сообщение # 534
    Генерал-майор
    Виходив зранку з молодим вижлецем. Нагонкою назвати важко, бо вітер з снігом такої сили, що я ледве ходив. Трошки пройшлися. Я побігав за бракошою, правда так і не догнав.
    По дорозі додому ми все ж підняли зайчика. Момент підйому я попустив. Лежав на краю ріллі біля невеличкого лісочку. Вітер дуже сильний. Я ставлю вижлеця на слід (він ще ніколи його не бачив) і помаленьку йду поруч. Спочатку тикався мордою в слід а потім біг паралельно сліду десь метр в стороні. Щось трошки попискував на сліду, але конкретного голосу ще не віддавав. Так метрів 200, а потім ми його загубили. Сліди замітає буквально за 5 хв.
    Сьогодні вижлецю рівно 8 місяців. Як встановиться погода, буду вже серйозно займатися нагонкою, щоб до весни він чітко знав, що від нього треба.

Добавлено (16.03.2011, 19:28)
    ---------------------------------------------
    Знайшов я накінець зайців. Підняв в неділю за день нагонки три штуки.
    Ходили разом з товаришем. Він брав свою вижловку РГ.
    Я помітив, що мій вижлець не хоче разом з нею щось шукати.
    Всі зайці піднімалися у нас в 10 -15 метрах. Вижлеця ставив на слід, а він, падлюка, пройде десяток метрів по сліду і покидає. Видно, що чує слід, а іти по ньому не хоче. По лису біжить по сліду і попискує. Треба напевно, щоб він сам того зайця підняв.
    Полаз вже також настроюється. Вижлець постійно щось шукає, сам іде в чагарники.
    Ще до того всього кліщів море. Зняв з вижлеця 6 штук за день і одного вже дома з себе.
    Незнаю, буду зараз частенько виходити, побачу що вийде.

ИгорьДата: Среда, 16.03.2011, 19:29 | Сообщение # 535
    Генерал-лейтенант
    Quote (Andreika)
    по сліду і покидає. Видно, що чує слід, а іти по ньому не хоче. По лису біжить по сліду і попискує.

так прийдет время и все будет хорошо вот увидеш отличным гонцом вырастит , а что клещи уже есть , а то я в воскресенье со своей гулял а клещей не смотрел

МиронДата: Среда, 23.03.2011, 17:38 | Сообщение # 536
    Лейтенант
    кліщів вже море, будьте уважні!!!!!!!!!

AndreikaДата: Воскресенье, 27.03.2011, 09:39 | Сообщение # 537
    Генерал-майор
    Вийшов зранку в нагонку з вижлецем.
    Вже він мені починає подобатись. Загнав сьогодні лиса в нору. Правда прогав метрів 70, але і це результат smile . Невеличкий такий 100х100 метрів кущ в полі. Бачу щось почув біля куща. Покрутився і поліз в середину. Дивлюся лис потихеньку вийшов з куща і в сторону нори, а вижлець ззаду з голосом. Біжить по сліду, загубить, розкрутить і знову за ним. Правда голосок щенячий і рідко віддає.
    Радує, що в полазі ходить лише на галопі, рідко риссю.
    Треба виходити з самого ранку, коли ще свіжа жировка. Хай вчиться розпутувати.

Добавлено (27.03.2011, 10:39)
    ---------------------------------------------
    А сьогодні ми вже зайчика гонили smile .
    Піднявся прямо перед собакою на ріллі під лісом. Але не правильний заєць попався. Замість того, щоб бігти в ліс він навпаки побіг в поле. Спочатку вижлець погнав по зрячому, потім вже слідом. Заєць в мене на очах вийшо на дорогу, зробив здвойку і скинувся на сусіднє поле з озиминою. Пробіг десяток метрів і запав.
    Вижлець дойшов до дороги і загубив. Цікаво так, коли бігає в двох метрах від зайця а той не встає. Правда набридло і зайцеві таке близьке сусідсво і він вискочив у вижлеця прямо перед носом. Що тут почалося. Я думав він захлинеться, такий видав залив.
    Заєць пішов бергом в сторону села, але там десь накрутив і ми його загубили.
    З кожним разом стає все цікавіше.

ИгорьДата: Понедельник, 28.03.2011, 16:16 | Сообщение # 538
    Генерал-лейтенант
    Ну так поздравляю , очень приятно когда твоя соба растет от выхода к выходу и радует хозяина , и волнует охотничью душу , удачи тебе и твоему выжлецу.

AndreikaДата: Понедельник, 28.03.2011, 20:19 | Сообщение # 539
    Генерал-майор
    Все наганявся.
    Піроплазмоз, мать його... sob
    Тепер невідомо скільки часу піде на лікування.

Сообщение отредактировал Andreika - Понедельник, 28.03.2011, 20:20

ИгорьДата: Вторник, 29.03.2011, 19:47 | Сообщение # 540
    Генерал-лейтенант
    Блин , ну йо мае вот и пожелал, искренне сочувствую скорейшего выздоровления , так что нагонки надо прекращать наверное

Поиск: