|
Первый Украинский сайт о гончих
Отчеты об охотах
| |
Игорь | Дата: Суббота, 11.12.2010, 18:14 | Сообщение # 256 |
 Генерал-лейтенант
Статус: Offline
| Ромчик хочется очень вторую. жену подготавливаю к весенней покупки заранее сегодня были на охоте снег ночью перестал сыпать так что и ночные и утренние следы видно с утра прошли по развалиным фермам и когда я с железобетонной кормушки спрыгивал в етот момент в 10 м поднялса косой и по траве я опустился после прыжка на кучу битого кирпича и пытаясь не грохнутся одновременно стреляю но естественно мимо куда уж там лиш бы на ногах удержатсь товарища который со мной пошол поставил на конце посадки а сам с собой пошол зайку ганять первую скидку ис правили вместе потом в 300м соба опять скололась и когда я пришол помочь то зайка зараза все ето время лежал на бугорке а соба крутилась вокруг него самое близко она к нему подходила сантиметров 70 а ему пофиг но когда я поднимался вверх по его следу он драпанул назад и привел нас на ту же ферму кде мы его так и ненашли потом чара в березовой роще гоняла лиса картина я вам скажу живописная я стою в роще возле оврага тишина солнышко слегка вышло из за туч а на деревьях лежыт свежий снег и вот впереди вижу лисовина он не летит сломя голову а стоит и слушает собу и по мере ее приблежения прыгает все ближе и ближе и вот он уже заскакивает в ярок за которым я стою естественно ружло уже лежит в плече и вот он выпрыгивает в 25 м и идет в лоб но в 10м от меня поворачивает немного левее звучит выстрел и он как скошенный валится без малейшего движения бил нулевкой думал хана дырка в туловище а и нет бит по шее лис как оказалось красивейшей окраски степной огонек так их у нас называют фото выложу чють позже ни пуха всем ни пера
|
|
| |
hunter-ua | Дата: Суббота, 11.12.2010, 18:35 | Сообщение # 257 |
 Генерал-полковник
| Игорь с полем, а по зайчику тренируй собачку и не стреляйте зайцев сразу, пусть Чара тренируется, у меня вобще принцип зайца бить не раньше чем через час роботы
|
|
| |
Yroslav | Дата: Суббота, 11.12.2010, 22:20 | Сообщение # 258 |
 Полковник
| Quote (Игорь) я стою в роще возле оврага тишина солнышко слегка вышло из за туч а на деревьях лежыт свежий снег и вот впереди вижу лисовина он не летит сломя голову а стоит и слушает собу и по мере ее приблежения прыгает все ближе и ближе и вот он уже заскакивает в ярок за которым я стою Игорь 100 балов !!!
|
|
| |
Slavamaz | Дата: Воскресенье, 12.12.2010, 05:04 | Сообщение # 259 |
 Сержант
| Пробачте за флуд, но не втримався. Наш Ігор ніколи не ставить розділові знаки, ну стиль у людини такий. А тут бац, після одного речення крапка. Аж дивно, но не поставити її там не зміг навіть Ігор Quote ...Ромчик хочется очень вторую. жену подготавливаю к весенней покупки...
|
|
| |
Игорь | Дата: Воскресенье, 12.12.2010, 16:31 | Сообщение # 260 |
 Генерал-лейтенант
| всем спасибо так с крапкой там такая пикантная сетуация а насчет точек и запятых то мне их просто в падло ставить граматические ошибки вроде исправляю а вот запятые просто в падло но я думаю шо надо ставить по поводу дать погонять то прийму к сведенью што дать поработать собе но соба по снегу как то маровато работает и лису гнала не очень там где лиса свернула ей надо больше времени чтоб разобратся по чернотропу было веселей а охота блин сегодня сорвалась резал свинку
|
|
| |
Рома2323 | Дата: Воскресенье, 12.12.2010, 18:38 | Сообщение # 261 |
 Генерал-полковник
| Тююююююю.....Свинка тоже сила.Я сегодня в Борисполь ездил,на обочине косуля лежала.Видать машиной збили.Странно чего бросили.
|
|
| |
юрец | Дата: Воскресенье, 12.12.2010, 21:28 | Сообщение # 262 |
Лейтенант
| Вчера побыли на охоте с нашими форумчанами....все было супер,и погодка,и наличее зверя,...стреляли все... С первыми лучами мы на поле ,только отошли от машины как Рома кивает:-"Садись". Ничего не понял?,сел...оказывается бежала лиса....пройдя метров 300 еще одна... Переходим на следуещее поле ...потерялись...иду в сторону машины ,слышу выстрелы... и уже радуюсь за наших(хоть стрельнули)... А вот и следок...троплю...вот и петля...двоичка...да вот же и он...БАХ!!!! БАХ!!! побег ...вроде все зделал правильно,стаю недоумеваю....смотрю, а зайка не вышел из болота...идем с собам добирать...таки нашла фокся... Наши форумчане.. И я тоже был.
Сообщение отредактировал юрец - Воскресенье, 12.12.2010, 21:37 |
|
| |
nadyk | Дата: Воскресенье, 12.12.2010, 21:57 | Сообщение # 263 |
 Генерал-майор
| І я сьогодня виходив. Зранку знову хотів постріляти своїх помийників. Їхня в"язкість уже трохи достає. Постійно мушу йти відловлювати. Сьогодні знову кілометрів 6-7 лишніх лупанув. Віслу відловив першою. Так вона умудрилась від мене з поводком втекти і піти на гон. Думав, що це остання крапля. Навіть рушницю вскинув. Ледь стримався. Знову хтось з-під них взяв зайку. Так вони в полі за метрів 400 на очах підняли зайку і погнали за трасу. мусив іти і відловлювати. Правда, під вечір трошки потішили. Нікого , крім нас в лісочку не було. Години 3 гонили зайку. Одного!!!!!!!!! Він мене 4 рази виставив ідіотом. Був сам, тому що хлопці уже святкували день народження нашого друга на дачі в 20 метрах від цього лісочку (блін, як я хочу її купити!!!!). Так я його і не взяв. Здоровий зайчисько!!!! Нехай живе! Собачки творили чудеса! Тепер побачив, чого я їх постійно шукаю. В"язкість - це добре, коли в угіддях немає інших мисливців. А в наших умовах - ну її лісом!!!
|
|
| |
33 | Дата: Понедельник, 13.12.2010, 16:44 | Сообщение # 264 |
 Сержант
| $IMAGE$
|
|
| |
Бушуй | Дата: Понедельник, 13.12.2010, 17:07 | Сообщение # 265 |
 Полковник
| З полем.
|
|
| |
Игорь | Дата: Понедельник, 13.12.2010, 18:09 | Сообщение # 266 |
 Генерал-лейтенант
| 33 с полем собы красавы молодцы скоко рыжих выставили из камыша Добавлено (13.12.2010, 19:09) ---------------------------------------------
Quote (nadyk) Їхня в"язкість уже трохи достає. так я не понял вязкозть ето шо плохо все наооборот стараются и счасливы когда она у собы есть
|
|
| |
33 | Дата: Понедельник, 13.12.2010, 19:07 | Сообщение # 267 |
 Сержант
| Спасибо. Да, лисы у нас хватает, просто ужас... А с зайчиком проблема.
|
|
| |
Aleks | Дата: Понедельник, 13.12.2010, 20:53 | Сообщение # 268 |
 Полковник
| З ПОЛЕМ !Молоцы.
|
|
| |
Igor73 | Дата: Вторник, 14.12.2010, 19:26 | Сообщение # 269 |
 Генерал-майор
| Quote (33) Мы за сезон убиваем больше сотни лис, но на чисельность зайца это не влияет. И бракоши из под фар практически не стреляют. Мне кажется вся проблема в химизации сельского хозяйства Поздравляю! Мы в прошлом году тоже убили более 100 лис. А в этом году к сожалению похвастать нечем. Максимум за охоту убиваем 4-5 рыжих. Хотя в предыдущем это было 9-10. По поводу влияния на численность зайца хочу не согласиться. Во время весенних нагонок неоднократно возле лисьих нор находил остатки заячьих лап. Что подтверждает, что лиса питается зайчатиной. На счёт химизации тоже готов поспорить. Т.к. сам агроном. Сегодня большинство препаратов практически безвредны для теплокровных, в отличие от того какие препараты были ранее. Главные причины в уменьшении численности зайца: - отсутствие обновления кровей. Из за большого количества близкородственных скрещиваний происходит ослабление имунитета, что приводит к сильной гибели от болезней. - аномально жаркое лето этого года не могло не сказаться на выживание фауны в природе. Тоже самое сегодня наблюдается и по численности куропатки.
Сообщение отредактировал Igor73 - Вторник, 14.12.2010, 19:27 |
|
| |
Slavamaz | Дата: Вторник, 14.12.2010, 20:07 | Сообщение # 270 |
 Сержант
| Розплющивши очі, лювлю себе на думці що щось дуже світло в кімнаті. „Невже проспав?” – майнуло в голові. Підриваюсь з ліжка, кидаючи погляд на годинник тюнера. Попустило, без п”яти п”ять. Але чого так світло. Вийшовши з хати приємно посміхнувся. Подвір”я було вкрите справжнім зимовим покривалом. Падав сніг. Ну нарешті, а то вже думав що й не випаде нагоди потропити русака. В салоні тепленької машини лунала приємна мелодія, світло фар висвічувало мільйони білих мух, що налітали на лобовуху нескінченним потоком. Заметіль посилювалась. Приїхав до Михайла. На кухні вже чекала щойно зварена кава. З”їхалися й інші. Легкий морозець якось по-доброму пробував вщипнути за лице, зимовий вітер забирався за комір, заносячи з собою холодні сніжинки. Романтика з кожною чвертю години кудись дівалася. Заметіль не вщухала. Вирішили прогнати старий персиковий сад. Пройшли якихось пару сот метрів, як наткнулись на нічні розписи русака. Трохи наслідив. Он там трохи погриз кори, перескочив канавку, травичку якусь знайшов ... Вже майже заметений слід тягнув в сторону балки, якою пішов Михайло. Кричу: - „А ну пересліди там”. „Бачу” – каже – „Є слід”. І не проходить й двох хвилин як лунає постріл, за якусь мить другий. Є. Михайло виходить з балки з зайцем через плече. Йдемо далі. От і зліва почулись два постріли, то хтось розрядився по фазану, який щодуху летів у напрямку чорного лісу. Цьому пощастило. Вийшли на крайній номер. Хлопчина бачив зайця, який прийшов на 15м, та пострілу не було – осічка. Почимчикували у напрямку невеликого лісочка. Розставили пару номерів, інші в загінку. Натикаюсь на свіжий слід, не заметений. Хм, коли пішов, що я й не бачив, і на підтвердження здогадки два постріли на номері. Потім ще три в загінці, знову два на номерах. Капец, а я поки навіть не бачив нічого. Що правда з тої всьої канонади толку не було ніякого. Підняли трьох зайців, та добути не вдалося жодного. Повернули на виноградники, та пройшовши метрів 400 вирішили повертати на село. Снігопад посилювався, ліпив у очі, кожен з нас виглядав як справжній сніговик. На кухні в печі потріскував вогонь, на столі парував гарячий чай, а за вікном, у нескінченному хороводі, кружляли міріади сніжинок. До дому не хотілося, сиділи, говорили. Так за байками минуло кілька годин, аж поки небо трохи посвітліло. Нарешті снігопад вщух. Вирішили знову вийти в поле, час ще був. Що правда з усієї компанії нас залишилось лише троє, інші роз”їхалися. Після недавніх дощів, природа здавалася казковою. Виглянувше не надовго сонечко, переливалося своїми променями в кожній сніжинці, які переливались мов каміння сваровські. Похмурий осінню сад, враз переодівся і виглядав абсолютно по-іншому. Все навкруги було вкрите білою периною. По дорозі зустріли ще двох наших мисливців. Об”єднались. Повернули на бур”янисте поле. З під Ростіка вихопився фазан, і боком потяг у мій бік. Чекаю на його постріл, та він не стріляє. Вскидую рушницю і доганяю стволами ціль. Пострілу як такого нема, відчуття що рушниця плюнула шротом. Фазаном хитнуло в повітрі, свічка, та півень і не думає падати, тягну вдруге, знову попадання, та на морозі різкість вже не та і птах спланірувавши метрів двісті п”ятдесят, скривається з виду за чагарником. Блін, явний підранок. Ну що ж, треба йти шукати, хоч і зрозуміло, що шансів практично нема, так як невидно було точного місця посадки. Та на душі коти скребуть, підранків лишати не люблю, тому гукнувши Ару потопав у напрямку хащини. Дійшовши до хащі на березі чую постріл. То Ростік взяв русака. Обійшовши хащину посилаю Ару в корчі, хоча насправді й гадки не маю де шукати раненого фазана. Аж тут Ара потягла у бік поля, розвернулась, тормознула, мов на стійку і ось він. Ну як не порадіти за таку помічницю. Виявляється півень залетівши за хащу впав замертво і провалився під сніг. Без собаки такого відшукати практично не реально. Поверталися вже в сутінках. Зимовий день короткий, та попри те, мисливець встигає пережити за цей короткий день дуже багато приемних миттєвостей. Чого і вам бажаю.
|
|
| |
|