Понедельник
16.06.2025
18:05
Форма входа
Поиск
Погода

Наш опрос
нужен ли такой сайт
Всего ответов: 161
Мини-чат
Друзья сайта
  • Все для велосипеда
  • Охотничьи собаки Вятки
  • Статистика

Первый Украинский сайт о гончих

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    Модератор форума: Vladimir72, Рома2323  
    Нагонка
    Як нагонюєте своїх молодих гочаків?
    1. 1. Нагонка одного/одної [ 42 ] [84.00%]
    2. 2. Нагонка в парі з досвідченим гончаком [ 7 ] [14.00%]
    3. 3. Нагонка смичком молодих гончаків [ 0 ] [0.00%]
    4. 4. Інший варіант [ 1 ] [2.00%]
    Всего ответов: 50
    hunter-uaДата: Четверг, 18.03.2010, 10:11 | Сообщение # 106
    Генерал-полковник
    Статус: Offline
    а у нас гончие не трогают токо своих котов, а вот чужим хорошово от них нечего ждать

vitall26Дата: Четверг, 18.03.2010, 11:09 | Сообщение # 107
    Генерал-полковник
    Так, что проведем состязания по коту?
    У меня по коту вообще не работают. Ноль внимания, ни своих ни чужих. Что делать даже и не знаю.
    Кто котов привозит? biggrin

хантерДата: Четверг, 18.03.2010, 14:57 | Сообщение # 108
    Сержант
    Подскажите пожалуйста, можно ли проводить нагонку собаки в заказнике? Специально отведенного участка для нагонки у нас не создали!!!

hunter-uaДата: Четверг, 18.03.2010, 15:26 | Сообщение # 109
    Генерал-полковник
    вобще проводить нагонку можно токо в специально отведенных местах. У нас тоже таких мест нету мы проводим нагонку в угодьях где охотимся, пока проблем не было почти, щас поменялся егерь он что то стал накалять немного.

Igor73Дата: Четверг, 18.03.2010, 20:55 | Сообщение # 110
    Генерал-майор
    Quote (vitall26)
    Так, что проведем состязания по коту?
    У меня по коту вообще не работают. Ноль внимания, ни своих ни чужих. Что делать даже и не знаю.
    Кто котов привозит?

Я готов поставлять котов.
    Как живых, так и не живых.

Quote (хантер)
    Подскажите пожалуйста, можно ли проводить нагонку собаки в заказнике?

В заказнике нельзя. Вообще Федя прав, что нагонку нужно проводить в специально отведёных местах. У меня по этому поводу был конфликт с охотоведом лесхоза. Так что ищи контакты и договаривайся. Нашим охотоведам гончатники не нужны и даром. У них свои понятия.

nadykДата: Четверг, 18.03.2010, 22:19 | Сообщение # 111
    Генерал-майор
    Нам ніби визначили угіддя. В минулу неділю там нагонювали. Нікого з єгерів не бачили.
    Собачки підняли одного зайчика і декілька лисів - наші "помийники" трошки ноги розім"яли! biggrin

AndreikaДата: Среда, 24.03.2010, 18:54 | Сообщение # 112
    Генерал-майор
    Сьогодні виводив РГ 8 міс. перший раз внагонку.
    Почав з невеличких соснинок в яких нічого не було. Потім почав йти по скошеному соняшнику, скошений дуже високо, місцями вище пояса. Сучина відходить в полі від мене метрів 100, в лісі метрів 80. При переході через соняшник в 10 м. від мене піднімається ЗАЄЦЬ. Сучка його не бачить, я кричу а вона тільки дивиться на мене а зайця так і не побачила. Я бігом підзиваю її і біжу наставляю на слід. Вона, зараза мала, пробігла по сліду кілька метрів і в сторону, я знов підзиваю і показую на місце де пробіг заєць, вона знов пройшла метрів 10 і в сторону. Правда вітер дуже сильний був. Проходжу ще 100 м. по цьому полю в сторону лісу і піднімаю лиса. Він встав далековато метрів за 100. Я підзиваю собаку і бігом на слід. По його сліду вона пройшла вже метрів 30 і знов покинула. Я її на слід, ще 30 м. і все... Снігу немає, соняшник високий і далі я не бачив куди лис побіг. Все це без голосу. Потім ходили ходили, але більш нічого не виходили ні в полі ні в лісі. Загальний час перебування в угіддях 4 год.
    Завтра чи в суботу думаю взяти з старою собакою, щоб мала зрозуміла, що від неї хочуть.
    Що скажете?

Vladimir72Дата: Среда, 24.03.2010, 19:03 | Сообщение # 113
    Генерал-лейтенант
    Еще время не пришло,продолжай в том же духе и будет работа.

3 рг мр-153 иж-27

Igor73Дата: Четверг, 25.03.2010, 19:13 | Сообщение # 114
    Генерал-майор
    Я тоже полностью согласен, что ещё не пришло время. Попытайся, что бы она сама ковырнула зайца с лёжки. Тогда она может сорваться. Хотя моя выжловка по запаху зайца невидя его отдала голос около 6 мес. Но до этого было нечто похожее на твою ситуацию.

AndreikaДата: Четверг, 25.03.2010, 19:44 | Сообщение # 115
    Генерал-майор
    Я свою в угіддя з дичиною не виводив спеціально до 8 міс. Це був перший її вихід.
    Блін, якби Ви тільки знали, як я хотів, щоб той заєць в неї під носом піднявся.
    Завтра, якщо вирвусь раніше з роботи, знов піду до лісу. І в суботу. Я їй того зайця під ніс підсуну!

Сообщение отредактировал Andreika - Четверг, 25.03.2010, 19:45

Igor73Дата: Четверг, 25.03.2010, 20:09 | Сообщение # 116
    Генерал-майор
    Представь, сколько у тебя будет радости, когда она задыхаясь от гона помчится за зайцем. Просто когда идёщь, не спеши, пусть собака сама обшарит всё вокруг.

AndreikaДата: Четверг, 25.03.2010, 21:16 | Сообщение # 117
    Генерал-майор
    Так і получилось, що піді мною піднявся. Я поліз вперід вижловки і він не витримав. Ще хоч 10 секунд і вона б на нього наступила.

hunter-uaДата: Четверг, 25.03.2010, 21:21 | Сообщение # 118
    Генерал-полковник
    та главное терпеть, наша выжловка начала работать токо в полтора года нормально, до того роботник был никакой максимум полчаса гона, но мы терпели занимались и результат проявился.

AndreikaДата: Суббота, 27.03.2010, 15:35 | Сообщение # 119
    Генерал-майор
    Вихід на нагонку, № 2.
    Сьогодні почали в 7 ранку і пробули до 11.
    Все по ходу минулого разу - в посадках сосни не підняли нічого, потім поле з соняшником і знову нічого. Переходжу через ріллю до лісу. Перших 50 метрів по лісу і ... собака в петлі. Прямо на шию. Розмотав і в кишеньку, щоб коли взнаю хто, було на чому за яйця повісити.
    Потім заходжу на вирубку, яка поросла малиною і всяким зіллям. Тільки я з собакою зайшов в малину, а з другого боку вискакує лис. Я накликаю собаку на слід, а сам біжу рядом. По сліду йде, але без голосу і, я б сказав без ентузіазму. Добігли ми до кінця вирубки і вижловка чуття донизу і в другу від сліду сторону. Я вже і не сварився, думаю прибіжить назад і продовжимо. А вона тим часом забігає на високий ліс і.......
    в неї "під носом" піднімається ЗАЄЦЬ. Все це вмене на очах. Перших п'ять метрів за ним без голосу. А ПОТІМ ПОЧАЛОСЯ. УРАААААААААААААААААА. Поки я там підскакував від радості, вижловка заганяє того зайця назад в малину і губить. Пройшло хвилин 10. А далі почалися трудові будні. Я з собакою вилазили ту малину рачки всю а так і нічого не знайшли.
    Потім ще трохи походили з нульовим результатом.
    Радує, що після коротенького, але гону, ніс від землі не відривається.
    Ну от, якось так.
    Що скажете?

Igor73Дата: Суббота, 27.03.2010, 17:04 | Сообщение # 120
    Генерал-майор
    Вітаю!

Поиск: